Maatschappelijke drop-outs nu ervaringsdeskundige!

Wie zijn wij?

are be movement wie zijn wij gina

Gina July

De afgelopen jaren danste Gina in talloze bekende televisieprogramma’s en grote producties, zoals: The Voice of Holland, Dance Dance Dance Nederland en Duitsland, stond ze op de Amsterdam Fashion week o.l.v. Timor Steffens, was ze onderdeel van ‘Buddy on tour’ met Buddy Vedder, schitterde ze in de Ziggo Dome met Charly Lownoise en Mental Theo & in het Ahoy voor Nick & Simon.

Naast een carrière als uitvoerend danseres is Gina in diezelfde tijd gaan samenwerken met verschillende instanties en bedrijven om dansworkshops, gymlessen en shows te verzorgen op scholen door heel Nederland.

Met deze ervaringen op zak verzorgt ze momenteel o.a. workshops op basisscholen, middelbare scholen, mbo’s en universiteiten. Daarnaast organiseert Gina entertainment op particuliere en bedrijfsevenementen en is ze werkzaam als choreograaf voor verschillende kleinschalige projecten.

Deze drive is volgens eigen zeggen ontstaan uit onbegrip en frustratie.

Gina is opgegroeid als een KOPP-kind. Een kind waarvan een van de ouders psychische problemen heeft. Zo was haar moeder vaak in en uit de gesloten inrichting vanwege haar heftige mood swings en zelfmoordneigingen.

Thuis was er vaak te weinig of geen aandacht voor haar behoeftes en kon ze wel eens de verkeerde keuzes maken. Nu heeft ze dit onbegrip omgezet in het positief beïnvloeden van de jongeren.

‘Ik snap veel jongeren simpelweg gewoon. Ze voelen zich niet begrepen en hebben iemand nodig die op hun level met ze mee kan denken.’

are be movement wie zijn wij kevin rekoert

Kevin Rekoert

Kevin Rekoert heeft een lange tijd gefunctioneerd als professioneel uitvoerend danser. Zo heeft hij in 2015 de liveshows weten te behalen van het televisie programma So You Think You Can Dance en deed hij mee aan Temptation Island. Ook was hij huis-choreograaf van het reality programma Utopia. Door zijn deelname aan Temptation Island kwam Kevin in een stroomversnelling van naamsbekendheid en kreeg hij veel bereik op social media. Dit bereik wilde hij graag gebruiken om taboes en andere vervelende ontwikkelingen aan te kaarten, dit werd helaas niet in dank afgenomen. Door deze constatering weet Kevin nu dat het ontzettend belangrijk is om te praten over (mentale) problemen, zo heeft hij in 2022 MEZ Nederland opgericht.

 

Hij heeft een ‘rugtas’ met levenservaring en functioneert daarom ook als ervaringsdeskundige op het gebied van mentale gezondheid . Dit maakt Kevin tot de persoon die hij vandaag de dag is.

 

Kevin is een verbinder tussen de mens. Waar de Angst, HSP & Paniekstoornissen eenzaam heeft laten voelen en tevens ook ongehoord in de maatschappij, bleef hij toch naar zichzelf luisteren. Met zijn rugtas vol met ervaringen betreft angst, paniek, HSP en depressie weet hij hoe het is om zich ongehoord te voelen en geen maatschappelijke stem te hebben. De kracht zit hem in het ontleden van het probleem. Maak van je ‘aandoening’ een kracht.